Noiembrie

În perioada 3- 8 noiembrie 2009, în Piaţa Victoriei va fi expus HOT AIR, o instalaţie de mari dimensiuni, realizată la Universitatea Michigan din Statele Unite, de către prof. Anca Trandafirescu, în cadrul Festivalului Americano-Român. Proiectul îşi propune să comemoreze cei douăzeci de ani care au trecut de la Revoluţia de la Timişoara, din decembrie 1989. De aceea, HOT AIR va fi expus în Piaţa Victoriei din oraşul nostru, un spaţiu cu mare încărcătură emoţională, unul din locurile emblematice pentru zilele din decembrie 1989.

Festivalul Americano-Român, ediţia a III-a este posibil mulţumită sponsorilor: Municipiul Timişoara, Walbridge&John şi Terry Rakolta, Familia Santeiu, University of Michigan Weiser Center for Europe and Eurasia, Bowling Green State University College of Musical Arts, Schoolcraft College, Wayne State University Department of Music, University of Michigan Museum of Art, Jim and Ann Nicholson, Eastern Michigan University Department of Music and Dance.

Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul de seară.

Realizat din folie de polipropilenă HOT AIR este o instalaţie temporară, gonflabilă, de mari dimensiuni, atât cu scop comemorativ, de valorizare a Revoluţiei, cât şi cu unul educativ, promotoarea proiectului intenţionând să realizeze în interiorul structurii şi o serie de workshop-uri despre structurile gonflabile pentru studenţii Facultăţii de Arhitectură şi pentru cei de la Facultatea de Artă. În aceeaşi perioadă, în interiorul HOT AIR, TVR Timişoara va prezenta două filme sub genericul "Amintire după 20 de ani". Este vorba despre primul şi ultimul film, realizate de TVR Timişoara despre Revoluţia din Decembrie 1989. Autori: Diana Trocmaier şi Vasile Bogdan.

Program Hot Air Timişoara.

Tot în Piaţa Victoriei, în aceaşi perioadă, Fundaţia Triade va desfăşura proiectul de artă contemporană LIBERT-A(r)TE, în cadrul căruia artişti plastici din generaţia tânără vor remomora, reinterpreta şi readapta sloganele din timpul revoluţiei din decembrie 1989.

Artişti implicaţi în proiect:

 • Suzana Fântânariu

  Suzana Fântânariu
   
 • Cristian Sida

  Cristian Sida
   
 • Mihai Zgondoiu

  Mihai Zgondoiu - Self Reflection
   
 • Sorin Scurtulescu

  Sorin Scurtulescu
   
 • Bogdan Raţa

  Bogdan Raţa
   
 • Flaviu Roua

  Flaviu Roua
   
 • Alexandru Neculai

  Alexandru Neculai
   
 • Costin Macovei

  Costin Macovei
   
 • Laurenţiu Alexandrescu

  Laurenţiu Alexandrescu
   
 • Andrei Balbarău

  Andrei Blabarău
 

 

Young Democracy, Young Art, Timisoara 2009

 


În data de 14 noiembrie va avea loc spectacolul oferit de oraşul-înfrăţit Karlsruhe cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului. Manifestări culturale susţinute de Karlsruhe la Timişoara: concert susţinut de mezzo-soprana Malika Reyad – locaţie: sala Teatrului German de Stat.

Dati libertate de gandire